szerző:
MTI

Arsene Wenger az Arsenal labdarúgócsapatától való eseteges távozása után is edzősködne a következő szezonban.

"Mindegy, mi történik, biztos, hogy a következő idényben is edző leszek. Itt vagy máshol" – mondta a francia tréner az együttese hétfői FA Kupa-mérkőzése előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón. 

A londoniakat több mint húsz éve irányító, 67 éves Wenger aktuális szerződése a nyáron jár le, s mint mondta, márciusban vagy áprilisban dönt a jövőjéről.

A szakember most már szinte folyamatosan a támadások kereszttüzében áll. Csapata szerdán a Bajnokok Ligájában 5-1-re kikapott a Bayern München otthonában, így már nem igazán reménykedhet a továbbjutásban, azaz sorozatban hetedik alkalommal búcsúzhat a nyolcaddöntőben. Ráadásul a bajnoki címre is nagyon kevés esélye van a Premier League-ben legutóbb 2004-ben aranyérmes gárdának, mivel jelenleg negyedik a tabellán, tíz ponttal lemaradva az éllovas Chelsea-től.

A Telegraph a William Hill fogadóiroda oddszai alapján arról ír: a legvalószínűbb, hogy Wengert nem rúgja ki az Arsenal. Ehhez képest csak kicsivel van kisebb esély arra, hogy a francia edző csapat, így munka nélkül marad a következő idényben. A top három eshetőség közé sorolják azt is, hogy a szezon végén a Barcelonától szinte biztosan távozó Luis Enrique helyére ül le a katalán együttes kispadjára.