szerző:
MTI

Az elmaradt bérek miatt a hétvégén sztrájkolni fognak a labdarúgók az argentin bajnokságokban.

"Nem kérünk emeléseket, csak azt, hogy a kifizetések jelenjenek meg a játékosok számláin" – jelentette ki a futballisták szövetségének (FAA) vezetője, Sergio Marchi. – "Elhatároztuk, hogy abbahagyjuk a munkát, mivel a tartozások sok esetben már négy vagy öt hónapra nyúlnak vissza."

Argentínában december közepe óta nem rendeztek bajnokikat a nyári szünet miatt. Február elején azért nem kezdődtek újra a küzdelmek, mert az argentin kormány még nem értékesítette az időközben lejárt televíziós jogokat. 

A klubok összesen közel 260 millió pesóval (ötmilliárd forinttal) tartoznak a játékosoknak. A múlt héten folytatott tárgyalások során a kormány közölte, átutalta a pénzt a szövetségnek (AFA), ám a labdarúgók továbbra is várnak a kifizetésekre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!