szerző:
hvg.hu

Nem szerepel többet magyar férfi vízilabda-válogatottban az olimpiai és világbajnok Varga Dániel.

A 33 éves pólós a magyar szövetség honlapján megjelent közleményében tette közzé a döntését: "Ezúton bejelentem: véget ért a válogatott időszak az életemben! Válogatott játékosként többet nem fogom hallgatni a magyar Himnuszt!"

A válogatott korábbi csapatkapitánya azzal indokolta döntését, hogy végleges megoldást akar találni a hosszú évek igénybevételéből adódó sérüléseire, amihez több hónapos egyéni munkára van szüksége, erre pedig a klubszezonban nincs ideje.

Varga, aki 2008-ban, Pekingben olimpiai, 2013-ban, Barcelonában pedig világbajnoki címet nyert, jelenleg a Ferencváros játékosa. A csapat bejutott az Eurokupa döntőjébe, a bajnokságban pedig a negyedik helyen áll.

Közleményében a pólós megjegyezte: "A szezon végéig a Fradival kapcsolatos feladataimra koncentrálok, és próbálom az állapotomhoz képest a legjobbat nyújtani annak érdekében, hogy már idén is szép eredményeket érjünk el. Ezért a klubszezont követően fogok legközelebb nyilatkozni >>válogatott témában<<. Kérek mindenkit, hogy ezt tartsa tiszteletben."

Testvére, az ugyancsak olimpiai és világbajnok Varga Dénes a múlt héten jelezte, hogy ismét vállalja a válogatottságot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!