szerző:
MTI

Magyar állampolgársági esküt tett pénteken a Videoton FC két labdarúgója, a brazil származású Paulo Vinícius és a bosnyák származású Asmir Suljic mostantól magyar állampolgárnak is mondhatja magát.

A székesfehérvári polgármesteri hivatalban mindketten Cser-Palkovics András polgármester előtt tették le esküjüket.

Vinícius Paulo szerint az egyik legszebb álma teljesült azzal, hogy családja körében magyar állampolgársági esküt tehetett. Azt mondta, tökéletesen otthon érzi magát a városban, szeret Székesfehérváron élni és a Videotonban játszani.

Suljic Asmir azt mondta, legfőbb vágya, hogy a futballal visszaadjon valamit abból a sok szeretetből, amit Magyarországon és Székesfehérváron kap. Külön boldogságot jelent számára a lehetőség, hogy a jövőben a magyar válogatottnál is számításba vehetik – tette hozzá.

Vinícius Paulo 2011 őszén került a Videoton FC együtteséhez, azóta több mint 100 mérkőzésen lépett pályára a magyar élvonalban.

Suljic Asmir a bosznia-hercegovinai Srebrenicában látta meg a napvilágot. Profi pályafutását az FK Szarajevóban kezdte, ahonnan 2013-ban szerződött Újpestre. A szélső a liláknál 50 tétmérkőzésen szerepelt, majd 2015 augusztusában igazolt a Videoton FC-hez.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!