szerző:
MTI

A négy közért jutásért először április 11-12-én játszik a nyolc csapat, a visszavágókat április 18-19-én rendezik.

A Bayern München lesz a címvédő Real Madrid ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A Real a legutóbbi három alkalommal legyőzte a bajorokat, a 2013/14-es idény elődöntőjének mindkét mérkőzésén is. Akkor a Bayern jelenlegi szakvezetője, Carlo Ancelotti ült a spanyolok kispadján.

Szintén izgalmasnak ígérkezik a Juventus és a Barcelona párharca: a két csapat a 2015-ös fináléban találkozott, akkor 3-1-re a katalánok diadalmaskodtak.

Az Atlético Madrid a Leicester Cityvel mérkőzik a négy közé jutásért, s mindkét korábbi európai kupapárharcukban legyőzte a jelenlegi angol bajnokot, amely először szerepel a Bajnokok Ligájában.

A Borussia Dortmund és az AS Monaco először találkozik egymással.

A párosítások pénteki, nyoni sorsolásán - a nyolcaddöntőtől eltérően - már egy nemzetbeliek és korábbi csoportellenfelek is összekerülhettek.

Az első mérkőzéseket április 11-12-én, a visszavágókat április 18-19-én rendezik. A sorozat döntőjének június 3-án Cardiff ad otthont.

   

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!