szerző:
hvg.hu

AZ ír elsőosztályban szereplő Derry City csapatkapitányára otthonában találtak rá.

A 27 esztendős középhátvéd szombaton végigjátszotta a Drogheda United ellen 4–0-ra megnyert ír bajnoki mérkőzést, ezután rosszullétre panaszkodott, majdhazautazott. Vasárnap reggel azonban holtan találtak McBride-ra otthonában.

A halál oka egyelőre nem ismert.

McBride 2010 óta 131 mérkőzésen kilenc gólt szerzett a Derry City színeiben, amelynek csapatkapitánya is volt egyben. A tavaszi-őszi rendszerű bajnokság idei kiírásának első négy fordulójában minden percet a pályán töltött, és kétszer volt eredményes.

Az északír székhelyű, de az ír első osztályban szereplő klub nemrég egy hasonló tragédiát élt át, ugyanis 2016 februárjában a helyiek körében legendaként tisztelt Mark Farren hunyt el agydaganat következétben mindössze 33 évesen - írja a The Independent..

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!