szerző:
MTI / hvg.hu

A Borussia 26 éves védője csak annyit kér, hogy mindenki békében élhessen, és hagyjuk magunk mögött a háborúkat.

Élete legnehezebb 15 percének nevezte a kedd esti dortmundi merényletet Marc Bartra, a helyi Borussia spanyol labdarúgója.

"Ez volt életem leghosszabb és legnehezebb 15 perce a fájdalom, a pánik és a bizonytalanság miatt, mert nem lehetett tudni, mi történik és mennyi ideig fog tartani" – írta pénteken a közösségi oldalán a 26 éves védő.

Bartra az egyetlen, aki a játékosok közül megsérült, amikor a csapatbuszt bombatámadás érte kedden, úton a vendég AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre. A jobb csuklójában eltört egy csont, amit meg kellett operálni, és a beavatkozás során a karjából szilánkokat távolítottak el.

"Az egyetlen dolog, amit kérek, hogy mindenki békében élhessen, hagyjuk magunk mögött a háborúkat" – tette hozzá a futballista, akinek az operációja miatt négy hetet kell kihagynia.

A BL-negyeddöntő szerda estére halasztott első mérkőzését a Monaco nyerte 3-2-re.

Marc Bartra szerdán azt írta Facebook-oldalán, hogy már jobban van, és megköszönte mindenki támogatását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!