szerző:
hvg.hu

Csányi Sándor MLSZ-elnök az M4 Sporton jelentette be, hogy a német szakember marad a szövetségi kapitány.

A körülmények, a múltbeli teljesítmény és az, amit Bernd Storcktól a jövőben várhatnak, meggyőzte az elnökséget – indokolta Csányi Sándor a testület döntését.

Csányi elárulta: az andorrai mérkőzés után Storck felajánlotta neki a lemondását, ám az elnök azt kérte, ne hozza ezt nyilvánosságra, mert a sorsáról az elnökség dönt majd.

Abban bízik, hogy a szurkolók újra a csapat mellé állnak, ennek érdekében kedveznek is nekik: a következő három hazai selejtezőre egységesen 1000 forintba kerülnek majd a jegyek, a bérletesek pedig visszakapják a különbözetet.

Az andorrai vereség csúnya volt az elnök szerint, de mivel akkorra már nem volt esélye a magyar válogatottnak kijutni az oroszországi vb-re, tétje különösebb nem volt. Hozzátette: reméli, hogy az, és a következő selejtező-mérkőzések az építkezést fogják majd szolgálni.

Storckot 2015. július 20-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, irányításával a nemzeti együttes előbb kijutott a tavaly nyári Európa-bajnokságra, majd azon a nyolcaddöntőben búcsúzott. További szerepvállalása azt követően vált kérdésessé, hogy csapata múlt pénteken 1-0-s vereséget szenvedett Andorrában, így a jelenlegi világbajnoki selejtezősorozatban hat forduló alatt mindössze hét pontot gyűjtött.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!