szerző:
hvg.hu

A vb szervezői szerint az új kisfilmben látható vízi állatok az esemény hat sportágát jelképezik.

"Az úszást a vizek legfélelmetesebb élőlénye a cápa, a nyíltvízi úszást a tengerek vándora, a bálna szimbolizálja. Jellemző mozdulataiban vált szimbólummá a műugrásnál a delfin, az óriás-toronyugrásnál az orka, a szinkronúszásnál a társas összehangoltságú halraj, míg a vízilabdánál a polip" – írták.

Az pedig nem a véletlen műve, ha a nézőt az állatok a Ferencváros vagy az NFL-ben szereplő Atlanta Falcons stadionja előtt látható szoborra emlékeztetik: ugyanaz a tervezőjük, Szőke Gábor Miklós.

A vb hivatalos imázsfilmjét április végén mutatták be. Abban a vízilabdázók a lecsempézett, kék uszodavízzel feltöltött Duna-mederben pólóznak, Hosszú Katinka pedig óriásként lépdel a Parlament előtti rakpartszakaszon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!