szerző:
hvg.hu

Jólesett neki Csányi Sándor MLSZ-elnök megerősítése és pozitív érzései vannak - közölte Bernd Storck azután, hogy kiderült, nem váltják le a szövetségi kapitányi pozícióból.

„Az után a nagyon negatív helyzet után, amelyet a múlt heti vereségünk előidézett, most kimondottan pozitív érzésekkel vágok neki a folytatásnak" - mondta Bernd Storck szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak azután, hogy az MLSZ csütörtöki döntése szerint a posztján maradhatott az Andorra ellen elveszített vébéselejtező után.

"Nagyon jólesett az elnök úr és az elnökség megerősítése, érzem magamban és a csapatban az erőt arra, hogy bizonyítsuk a következő két hazai meccsen és a többi előttünk álló feladat során, hogy a magyar válogatott képes jól és sikeresen futballozni. Dolgozunk tovább és össze fogjuk szedni magunkat!” – tette hozzá.

Csányi Sándor MLSZ-elnök tegnap este jelentette be, hogy a német szakember marad a szövetségi kapitány. A körülmények, a múltbeli teljesítmény és az, amit Bernd Storcktól a jövőben várhatnak, meggyőzte az elnökséget – indokolta a testület döntését.

Csányi hozzátette, hogy az andorrai mérkőzés után Storck felajánlotta neki a lemondását, ám az elnök azt kérte, ne hozza ezt nyilvánosságra, mert a sorsáról az elnökség dönt majd. Az andorrai vereség csúnya volt az elnök szerint, de mivel akkorra már nem volt esélye a magyar válogatottnak kijutni az oroszországi vb-re, tétje különösebb nem volt.

Storckot 2015. július 20-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, irányításával a nemzeti együttes előbb kijutott a tavaly nyári Európa-bajnokságra, majd azon a nyolcaddöntőben búcsúzott. További szerepvállalása azt követően vált kérdésessé, hogy csapata múlt pénteken 1-0-s vereséget szenvedett Andorrában, így a jelenlegi világbajnoki selejtezősorozatban hat forduló alatt mindössze hét pontot gyűjtött.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!