szerző:
hvg.hu

A játékosoknak és a drukkereknek is újra kell majd tanulniuk a szabályokat.

Számos radikális szabályváltozás lehetőségét vetette fel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szabályalkotó testülete, az IFAB egy most nyilvánosságra került dokumentumban. Az egyik ilyen, hogy az eddigi 90-ről 60 percre csökkenne a játékidő, a félidők kétszer 30 percesek lennének, s az óra minden alkalommal megállna, amikor a labda elhagyja a pályát.

De nem ez lehet az egyetlen újdonság. A futballban tapasztalható bosszantó jelenségekre választ adó javaslatcsomagban szerepel az is, hogy egy szabadrúgást vagy szögletet magának is passzolhat, előbbit ráadásul akkor is el lehetne végezni, ha a labda mozgásban van. Tizenegyes járna azért, ha a kapus kézzel fogja meg a hazaadott játékszert, és büntető gólt jegyeznének fel a támadó csapatnak, ha a kapuba tartó labdát kézzel akadályozza az ellenfél valamelyik mezőnyjátékosa.

Az IFAB szerint a javaslatok egy részét azonnali hatállyal be lehetne vezetni, több másikat azonban tesztelni szükséges, így azokkal kapcsolatban nyitottak a párbeszédre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!