szerző:
hvg.hu

A tavalyi Eb sztárkapusa szerint a hozzáálláson kellene változtatni. "Tudtam, hogyan edz a csapat, miként viselkednek a szállodában vagy utazáskor, amiből le lehetett vonni a konzekvenciát, akár sejtve azt, hogy már mielőtt felmegyünk a pályára, problémák lesznek" – mondta.

Interjút adott a hétfői Magyar Nemzetnek a tavalyi foci-Eb ma már visszavonult magyar sztárkapusa, Király Gábor.

Királyt egyebek mellett arról is kérdezték, vajon csökkenti-e a tavalyi Eb-sikert az Andorra amatőr válogatottjától nemrég elszenvedett vereség. Király úgy felelt, hogy az Eb élményét már nem lehet elvenni tőlünk, azt "a pici gyerekek nyugdíjaskorukban is mesélni fogják az unokáknak". Ő már akkor is azt mondta – folytatta –, hogy ez egy szép állomás volt, de tovább kell épülnie a csapatnak. Visszavonulása miatt ma már csak szurkolóként nyilatkozhat – mondta.

Az andorrai mérkőzésen azt gondolom, nem csak a hibák jelentették a problémát, a hozzáállás okozott csalódást.

Király Gábor szerint tehát a hozzáálláson kellene változtatni. Mint mondta, az Andorra elleni meccsen játékosként látta a többieket: "tudtam, hogyan edz a csapat, miként viselkednek a szállodában vagy utazáskor, amiből le lehetett vonni a konzekvenciát, akár sejtve azt, hogy már mielőtt felmegyünk a pályára, problémák lesznek".

Szerinte a válogatott játékosainak nemcsak beöltözniük kell, hanem a szívüket is ki kell tenniük a pályára. "Mert nem egy klubot képviselsz, hanem egy nemzetet."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Hercsel Adél Gazdaság

Király Gábor: "Nem veszek nagyobb házat és menőbb kocsit"

Politikai kérdésekkel nem foglalkozik, továbbra is sportolónak, nem médiaszemélyiségnek tartja magát a foci-Eb-n legendává vált kapus, Király Gábor. Állítja: nem lehet kibillenteni, mindig is tudatosan élt, de a felesége még nála is nyugodtabb. A HVG Portréja.