szerző:
hvg.hu

A tavalyi Eb sztárkapusa szerint a hozzáálláson kellene változtatni. "Tudtam, hogyan edz a csapat, miként viselkednek a szállodában vagy utazáskor, amiből le lehetett vonni a konzekvenciát, akár sejtve azt, hogy már mielőtt felmegyünk a pályára, problémák lesznek" – mondta.

Interjút adott a hétfői Magyar Nemzetnek a tavalyi foci-Eb ma már visszavonult magyar sztárkapusa, Király Gábor.

Királyt egyebek mellett arról is kérdezték, vajon csökkenti-e a tavalyi Eb-sikert az Andorra amatőr válogatottjától nemrég elszenvedett vereség. Király úgy felelt, hogy az Eb élményét már nem lehet elvenni tőlünk, azt "a pici gyerekek nyugdíjaskorukban is mesélni fogják az unokáknak". Ő már akkor is azt mondta – folytatta –, hogy ez egy szép állomás volt, de tovább kell épülnie a csapatnak. Visszavonulása miatt ma már csak szurkolóként nyilatkozhat – mondta.

Az andorrai mérkőzésen azt gondolom, nem csak a hibák jelentették a problémát, a hozzáállás okozott csalódást.

Király Gábor szerint tehát a hozzáálláson kellene változtatni. Mint mondta, az Andorra elleni meccsen játékosként látta a többieket: "tudtam, hogyan edz a csapat, miként viselkednek a szállodában vagy utazáskor, amiből le lehetett vonni a konzekvenciát, akár sejtve azt, hogy már mielőtt felmegyünk a pályára, problémák lesznek".

Szerinte a válogatott játékosainak nemcsak beöltözniük kell, hanem a szívüket is ki kell tenniük a pályára. "Mert nem egy klubot képviselsz, hanem egy nemzetet."

Hercsel Adél Gazdaság

Király Gábor: "Nem veszek nagyobb házat és menőbb kocsit"

Politikai kérdésekkel nem foglalkozik, továbbra is sportolónak, nem médiaszemélyiségnek tartja magát a foci-Eb-n legendává vált kapus, Király Gábor. Állítja: nem lehet kibillenteni, mindig is tudatosan élt, de a felesége még nála is nyugodtabb. A HVG Portréja.