szerző:
Csurja Zsolt
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vizes világbajnokság nagyobb fennakadások nélkül működik, ám a színfalak mögött azért akadnak kellemetlenségek. A vendégek leginkább a hivatalos vb-buszokra panaszkodnak.

Látványosra sikerült a világbajnokság ideiglenes medencéje a Vajdahunyad vára tövében, de információink szerint egyes országok indulói részéről a szervezés bizonyos részleteire akadt több panasz is a színfalak mögött.

A leghangsúlyosabb kritika a közlekedést illette. A Duna Aréna, a városligeti helyszín és a szállások között a versenyzőket és a csapatok tagjait a vb-díszbe öltöztetett fehér buszok szállítják, de a csapatok tapasztalata szerint a szolgáltatás nagyon körülményes. A járatok a panaszok szerint többször kimaradnak, és rendszeresen késnek, emiatt szinte lehetetlen előre tervezni. A maximális koncentrációt ígénylő versenyeknél a közlekedés (nem kívánt) izgalmat jelent.

A csapatok egy része időközben rájött arra, hogy a BKK járművei sokszor megbízhatóbbak, mint a rendezvény transzferjáratai. Egy csapatvezető például nagyon megörült az 1-es villamosnak, mert azt tapasztalta, hogy az gyors, és még sűrűn is jár. És közben irigykedve néznek az izraeli küldöttségre, amelynek saját busza van, amit 2 biztonsági őr kísér.

A világbajnokságon a csapatok tájékozódását segítő magyar forrásunk szerint problémát okozott a lelátó ülőhelyeinek fura felosztása is. Történt ugyanis, hogy a versenyzők a saját sportáguk selejtezőit szerették volna a tribünről megnézni, de ilyen célra nem találtak külön kijelölt helyeket az ideiglenes városligeti stadionban. Amikor pedig egyszerűen elfoglaltak pár széket a nézőtéren, előfordult, hogy a később érkező nézők az érvényes jegyüket mutatva állították fel a sportolókat. A szektorokat egyébként a képen látható "technológiával" választották el a rendezők.

Információnk szerint a csapatoknak a táplálkozás és frissítés is többször problémát okozott. Az edzések és a gyakorlás alatt éhes és szomjas lesz az ember, mégis volt olyan időszak, amikor a csapatoknak nem jutott szendvics, gyümölcs, sőt, víz sem. A helyzetet az egyik küldöttség úgy oldotta meg, hogy a kísérőjük kisétált egy kávézóba, ahol saját pénzen vett két üveg ásványvizet a csapatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!