szerző:
hvg.hu

A hvg.hu birtokába került javaslat készítői titkos szavazással döntenének arról, visszahívják-e Bienerth Gusztáv elnököt és a még le nem mondott elnökségi tagokat, aztán helyükre vagy melléjük ugyancsak titkos voksolással választanának új tagokat.

A tudomásunk szerint több egyesület által egyeztetett, Bienerth Gusztávnak címzett javaslat mindenekelőtt kezdeményezi, hogy a közgyűlést ne szeptember 1-én tartsák, amikorra az elnök összehívta, hanem már augusztus 26-án vagy 27-én, hogy ne sértsék az alapszabályt, amely előírja, hogy a Magyar Úszószövetség ellenőrző testülete elnökének lemondásától számítva 30 napon belül kell tanácskoznia a testületnek. Pósa Józsefné ugyanis július 31-én mondott le. A javaslattevők úgy tudják, Bienerth elnök a junior vb-re utazna, amely augusztus 23. és 28. közt lesz, de szerintük a vb nem igényli az elnök jelentlétét.

A javaslatban sérelmezik, hogy a közgyűlési jelölőbizottság kijelölése még nem történt meg, szerintük sürget az idő, a tagok kilétével pedig jó volna mindenkinek minél hamarabb tisztában lennie.

Végül a napirendi pontokra is javaslatot tesznek, ezek alapján a szavazás eredményétől függően az is elképzelhető, hogy egyetlen mostani tag sem kerül be a testületbe:

  • a közgyűlés tisztségviselőinek megválasztása;
  • titkos szavazással döntés a Magyar Úszó Szövetség elnökének visszahívásáról;
  • titkos szavazással döntés a Magyar Úszó Szövetség megmaradt négy elnökségi tagjának visszahívásáról;
  • alapszabály-módosítás titkos szavazással: az elnökségbe delegálás útján történő jelölés megszüntetése (valamennyi elnökségi tagot a közgyűlés válassza meg titkos szavazással);
  • alapszabály-módosítás titkos szavazással: a MÚSZ fizetett alkalmazottjai – beleértve a szövetségi kapitányokat – ne lehessenek elnökségi tagok, hiszen ez esetben saját előterjesztésükről szavazhatnak;
  • titkos szavazással a MÚSZ elnökének megválasztása, amennyiben a visszahívás mellett döntött a közgyűlés;
  • titkos szavazással a MÚSZ 15 tagú elnökségének megválasztása (a megválasztott, vagy megerősített elnök mellett további 10 vagy 14 fő attól függően, hogy a MÚSZ jelenlegi négy elnökségi tagját visszahívta-e a közgyűlés);
  • titkos szavazással a MÚSZ Ellenőrző Testületének megválasztása (elnök és két tag).

 A levélírók szerint más napirendi pontokat nem kellene felvenni a közgyűlés programjába, a beszámolókat, a vb-értékelést már az új elnökségnek kellene meghallgatnia, elfogadnia.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!