szerző:
nyüzsi

Békésen és csendesen csordogált az úszó világbajnokságot követő korosztályos vetélkedő Budapesten, amíg a szervezők a hétvégén meg nem tiltották a spanyol Fernando Álvareznek, hogy egyperces néma főhajtással emlékezzen meg a barcelonai áldozatokról. Az úszó azonban nem tágított, és egyetlen megoldásként a futamában egyszerűen a rajtkövön maradt, hogy így jelezze szolidaritását.

Az akcióját viszonylag lassan kapta fel a világsajtó, de utána nagyot futott: a Sydney Morning Herald például tegnap leközölte a sztorit, amely így eljutott a Föld túloldalára is. Ha a Google-ben keresünk angol nyelven hírekre a budapesti FINA Mastersről, akkor 11.300 találatot kapunk, ha hozzáírjuk a spanyol úszót, akkor 10.000-t. Vagyis a Budapestről szóló beszámolók majdnem 90 százaléka a megtagadott, ám mégis megtartott gyászszünetről szól.

Ha a Google hírkeresőjében a Fernando Álvarez és Budapest szavakra szűrünk, 30 ezer találatot kapunk. Ebben a 30 ezer cikkben és említésben már vegyesen vannak a nyelvek. Ha ugyanezt megtesszük Cee Lo Green és Budapest szavakkal, akkor 695-öt. Márpedig valószínűtlen, hogy bárki beszámoljon a budapesti világbajnokság megnyitójáról annak legnagyobb sztárjának említése nélkül. A spanyol gesztusát 43-szor annyi cikkben mesélték el, mint a sokmilliárdos giccsparádét.

©

Ezen a ponton gratulálhatunk is a szervezőknek. Talán adhatnának maguknak valamilyen kitüntetést.

Ps: Egy ember veri Álvarez sztoriját. Hosszú Katinka. De ő mindenkit elver.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!