szerző:
hvg.hu

Ki gondolta volna, hogy a hónapokon át tartó kínos üzengetés után a Magyar Úszószövetség volt és jelenlegi elnöke így egymásra talál?

Ahogy megírtuk, elmaradt hétfőn az a nyilvános vita, amelyre a korábbi elnök, Gyárfás Tamás hívta nyílt levélben utódját, Bienerth Gusztávot. Ez már a sokadik fejezete volt kettejük közleményekben zajló üzenetváltásának. Ennek akart véget vetni Gyárfás a Duna Arénába tervezett személyes találkozóval.

Hogy semmi sem lesz a dologból, az vasárnap derült ki, miután Bienerth előző nap az Origónak a korábbiaktól eltérő hangnemű interjút adott, amelyben méltatta elődje érdemeit a budapesti vizes világbajnokság kapcsán. Az elnök beszélt annak a vizsgálatnak az eredményéről is, amelynek elvégzésével megválasztása után a szövetség pénzügyeinek feltárására a Deloitte könyvvizsgáló és tanácsadócéget bízta meg. Kiderült: ebben nem voltak olyan megállapítások, amelyekről az elnökség, vagy akár Gyárfás tudott volna.

Gyárfás lapunknak „a fentiek ismeretében” megerősítette, hogy a magyar úszósport nyugalma érdekében eltekint a vita megtartásától. Úgy látszik, ez úgy összehozta a két sportvezetőt, hogy csütörtökön közös szelfit is posztoltak a Magyar Úszószövetség Facebook-oldalára. Együtt utaztak ugyanis a szerdán kezdődött indianapolisi ifjúsági úszó-világbajnokságra.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.