szerző:
MTI

Jelen állás szerint nagy valószínűséggel pótselejtezőre kényszerülnek az argentinok, ha ki akarnak jutni a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

Az argentin válogatott kedden 1-1-es döntetlent játszott a csoportutolsó Venezuelával, ami azt jelenti, hogy két meccsel a selejtezők vége előtt Messiék csupán az 5., interkontinentális pótselejtezőt érő helyen állnak.

A legutóbbi két Copa Americán arany-, az idei Konföderációs Kupán pedig ezüstérmes Chile még rosszabb helyzetben van; 1-0-ra kikapott az utolsó előtti Bolívia vendégeként, így a hatodik helyre csúszott vissza.

Dél-amerikai vb-selejtezők, 16. forduló:

  • Bolívia–Chile 1-0 (0-0)
  • Kolumbia–Brazília 1-1 (0-1)
  • Ecuador–Peru 1-2 (0-0)
  • Argentína–Venezuela 1-1 (0-0)
  • Paraguay–Uruguay 1-2 (0-0)

Az állás: 1. (és vb-résztvevő) Brazília 37 pont, 2. Uruguay 27, 3. Kolumbia 26, 4. Peru 24 (26-25), 5. Argentína 24 (16-15), 6. Chile 23, 7. Paraguay 21, 8. Ecuador 20, 9. Bolívia 13, 10. Venezuela 8

A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával, Új-Zélanddal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!