szerző:
MTI

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi eljárást indított a német szövetséggel (DFB) szemben, mert a szurkolók egy csoportja megzavarta a mérkőzés előtti megemlékezést a csehek elleni vébéselejtezőn, majd a meccs végén náci üdvözléssel ünnepelte a győzelmet.

A szóban forgó drukkerek nem hivatalos úton jutottak jegyekhez, hanem a helyszínen vásároltak belépőt - közölte a német szövetség.

A mintegy 200 német szurkoló a német himnusz alatt a DFB-t szidta, megzavarta a gyászszünetet, melyet két elhunyt cseh futballvezetőre emlékezve tartottak, pirotechnikai eszközöket használt, végül pedig a 2-1-es győzelmet úgy ünnepelte, hogy a Sieg felkiáltásra Heillal válaszolt.

A német szövetség várhatóan pénzbüntetést kap, de akár zárt kapus mérkőzést is elrendelhetnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!