szerző:
MTI / hvg.hu

A péntek éjféli határidő előtt eddig egyedül Wladár Sándort jelölték.

Ahogy korábban megírtuk, az 1980-as moszkvai olimpia aranyérmese már korábban bejelentette, hogy vállalná a feladatot. Péntek reggel a Kossuth rádió Sportvilág című műsorában megerősítette: több egyesület is megkereste, amelyek szerint jelen pillanatban ő lehet az, "aki megnyugvást hoz". Hozzátette: ha azt érzékelné, hogy van nála alkalmasabb ember a feladatra, akkor mögé állna, ám pillanatnyilag ezt nem tapasztalta.

Wladár Sándor
©

"Az az ars poeticám, hogy ha valamit csinálunk, akkor azt teljes erőből végezzük" – mondta Wladár Sándor, aki 2001 óta a Jövő SC ügyvezető igazgatója.

A MÚSZ az MTI érdeklődésére pénteken közölte, hogy Wladárt több klub is támogatja, s a péntek éjféli határidő előtt egyelőre ő az egyetlen, akit jelöltek. A tisztújító közgyűlést szeptember 24-én rendezik.

A szövetség éléről a tagok múlt pénteken hívták vissza Bienerth Gusztáv elnököt – cikkünket a botrányos közgyűlésről itt olvashatja –, aki hét hónapig irányította a szervezetet. A tagságot azért kellett összehívni, mert a hazai rendezésű világbajnokságot követően a sorozatos lemondások után működésképtelenné vált az elnökség.

Bienerth távozásáról és az úszószövetségen belül kialakult helyzetről az e heti HVG-ben is olvashat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Előbb kellett volna őt kinevezni – így látja botrányos leváltását Gyárfás utódja

Bár óriási többséggel váltották le pénteken az úszószövetség elnöki posztjáról, Bienerth Gusztáv a Tv2 reggeli műsorában tovább mantrázta, mennyire sikeres volt a hét hónap, amíg ő irányította a szervezetet. Szerinte akkora demokráciát hozott, hogy az már túl sok volt egyeseknek – miközben értetlenkedett, hogy miért nyíltan szavazva vonták meg tőle a bizalmat. Az interjúban más pikáns részek is voltak, állítólag volt klubelnök, aki bizalmas kérdésekkel zaklatta.