szerző:
MTI

A Super Bowl-győztes New England Patriots simán kikapott a Kansas City Chiefstől.

Jól kezdett pedig a címvédő, rögtön az első támadásból touchdownt szerzett, később 17-7-re is elhúzott. Innen fordítottak ugyan a vendégek, de az utolsó negyed a Patriots 27-21-es vezetéséről indult. A hátralévő 15 percben viszont már csak a Chiefs szerzett pontot, méghozzá három touchdownt, így fölényesen győzött.

A vendégek két legjobbja az irányító Alex Smith és a futó Kareem Hunt volt, a Patriots együttesének nem volt ellenszere a Chiefs támadásaira. Előbbi 368 yardot passzolt és négy touchdownt dobott, míg utóbbi 148 yardot futott, és 98-at elkapott, 246 yardos teljesítménye debütáló játékostól új rekord az NFL-ben. Az újonc futó három touchdownt szerzett, pedig első játékában elvesztette a labdát, miután kiverték a kezéből. A Chiefs 537 yardot tett meg a meccsen.

A Patriots ötszörös bajnok szupersztárja, Tom Brady ezúttal nem játszott kiemelkedően, passzainak fele sem ért célt, és nem szerzett pontot. A hazaiaknál – a nyáron a csoportrivális Buffalo Billstől érkezett – Mike Gillislee nyújtott kiemelkedőt, ő háromszor jutott be az ellenfél célterületére.

A Pats most először nem nyert a Gillette Stadionban olyankor, amikor vezetett a szünetben, és Bill Belichick vezetőedző 17 éves irányítása alatt először kapott 42 pontot. A Chiefs 1990 után győzött újra Foxborough-ban.

A mérkőzés legjobb pillanatait itt nézheti meg.