szerző:
MTI

Csütörtöktől árulják a jegyeket, a FIFA honlapján keresztül lehet értük regisztrálni.

A belépőket két ütemben értékesítik, az első október 12-ig tart. A szurkolók ez idő alatt csak egy meccsre, vagy azonos helyszínen több összecsapásra szóló, illetve egy válogatott összes találkozójára érvényes jegyet igényelhetnek.

Belépőket csak a FIFA honlapján lehet vásárolni, a szövetség november 16-ig értesíti a drukkereket arról, szerencséjük volt-e a sorsoláson. Ezt követően november 16. és 28. között gyorsasági alapon lehet jegyhez jutni.

A második ütem is két részből áll majd: a december 5. és jövő év január 31. közötti szakaszban véletlen sorsolással dől el, ki jut jegyhez, míg március 13. és április 3. között ismét gyorsasági alapon lehet majd belépőt venni.

Ha ezt követően maradnak szabad helyek, akkor egészen a július 15-i döntő napjáig lehet majd venni.

A FIFA külön jegyárat határozott meg az orosz, illetve a külföldi szurkolók számára. A hazaiak a csoportmeccsekre legkevesebb 1280 rubelért (5700 forint), míg a máshonnan érkezők 105 dollárért (27 ezer forint) válthatnak jegyet. A döntőre 7040 rubel (31 500 forint), illetve 455 dollár (117 ezer forint) a legolcsóbb belépő.

A jegy mellé minden nézőnek szüksége lesz egy ingyenes szurkolói kártyára, amelynek segítségével a világbajnokságra érkezők vízummentesen léphetnek be az országba, valamint a meccsnapokon ingyenesen használhatják a tömegközlekedési eszközöket.

A világbajnokságot 2018. június 14. és július 15. között rendezik 11 orosz város 12 stadionjában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!