szerző:
hvg.hu

A háromszoros magyar bajnok kismotorjával szenvedett halálos közlekedési balesetet 1997. szeptember 12-én.

Húsz éve hunyt el motorbalesetben a pécsi női kosárlabda legendás játékosa, Horváth Judit. A háromszoros magyar bajnok, 67-szeres magyar válogatott, 1991-ben Európa-bajnoki bronzérmes sportoló 34 évesen, utolsó szezonjára készülve, 1997. szeptember 12-én, a bajnoki nyitány előtti napon szenvedett halálos közlekedési balesetet.

Emlékét a pécsi sportcsarnok előtt szobor őrzi.

©

"Ha Pécs, akkor a Széchenyi tér, a dzsámi, a tv-torony, az állatkert a Mecsek oldalában, a belvárosban található Akvárium-Terrárium, a Csontváry Múzeum, a Zsolnay Múzeum, a bazilika és székesegyház, a nyüzsgő Király utca, a Tettye, a Jelenkor folyóirat, a Kispál és a Borz, a 30Y, a női kosárlabdacsapat – amíg még egy volt -, annak zseniális szurkolótábora, a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok, Rátgéber László, Fűzy Ákos, Iványi Dalma, Jolanta Vilutyte, Csák Magdolna, Sztojkovics ÉvaBalázs HajnalkaZsolnay Gyöngyi, Károlyi Andrea, Béres Tímea, Ujvári Eszter, Fegyverneky Zsófia, Vajda Anna, Slobodanka Tuvic és mindenekelőtt Horváth Judit" - a hosszabbitas.hu hosszú cikkben emlékezik rá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!