szerző:
hvg.hu

Megmutatták, milyen medálokat akasztanak majd a pjongcsangi téli olimpián dobogóra állók nyakába.

Tizenöt sportág 102 versenyszámában avatnak majd bajnokot a február 9. és 25. között, Pjongcsangban zajló XXIII. téli olimpián. Az eseményen a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója, Fábián László szerint várhatóan 16-20 fős magyar sportolói küldöttség vesz majd részt. Kvótája egyelőre csak egy van Magyarországnak a műkorcsolyázó Tóth Ivett révén.

Fábián szerint azok között, akiknek várhatóan sikerül majd kivívniuk az indulás jogát, több éremesélyes van. Például az alpesi síző Miklós Edit, aki a szocsi téli olimpián hetedik lett. Ő súlyos sérülése után nemrég kezdte meg a felkészülést a játékokra. A gyorskorcsolyázók között is akad, akinek összejöhet az éremszerzés, így a világbajnok Liu Shaolin Sándornak vagy öccsének, a vb-ezüstérmes Liu Shaoangnak.

A medálokat, amelyekért az olimpikonok küzdhetnek majd, most mutatták be Szöulban.

©
©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!