szerző:
hvg.hu

Megmutatták, milyen medálokat akasztanak majd a pjongcsangi téli olimpián dobogóra állók nyakába.

Tizenöt sportág 102 versenyszámában avatnak majd bajnokot a február 9. és 25. között, Pjongcsangban zajló XXIII. téli olimpián. Az eseményen a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója, Fábián László szerint várhatóan 16-20 fős magyar sportolói küldöttség vesz majd részt. Kvótája egyelőre csak egy van Magyarországnak a műkorcsolyázó Tóth Ivett révén.

Fábián szerint azok között, akiknek várhatóan sikerül majd kivívniuk az indulás jogát, több éremesélyes van. Például az alpesi síző Miklós Edit, aki a szocsi téli olimpián hetedik lett. Ő súlyos sérülése után nemrég kezdte meg a felkészülést a játékokra. A gyorskorcsolyázók között is akad, akinek összejöhet az éremszerzés, így a világbajnok Liu Shaolin Sándornak vagy öccsének, a vb-ezüstérmes Liu Shaoangnak.

A medálokat, amelyekért az olimpikonok küzdhetnek majd, most mutatták be Szöulban.

©
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!