szerző:
hvg.hu

Focikupával avatták a magyarcsanádi műfüves pályát, amelynek kialakításába két egyház is besegített.

Műfüves focipályát építettek 30 millió forintból a Csongrád megyei Magyarcsanádon. Az 1500 fős, hátrányos helyzetű településen nagyon örültek neki. Igaz, focicsapat nincs, de az RTL Híradó szerint bíznak abban, hogy majd lesz.

Farkas József polgármester azt mondta: eddig semmilyen sportolási lehetőségük nem volt a község lakóinak. Tornatermük van ugyan, de azt csak az iskolások használhatják.

A műfüves pályát 35 nap alatt építették fel közmunkások segítségével. Még két egyház is összefogott azért, hogy legyen ilyen pálya Magyarcsanádon: a református egyház a pálya helyét biztosította, a katolikus egyház területére pedig a lelátót építették fel.

A községben sok a munkanélküli, alacsony a helyiek képzettsége, kevés iparűzési adó folyik be az önkormányzathoz, mert nincsenek vállalkozások. A pénzhiány miatt nincs focicsapat sem, húsz éve.

A polgármester viszont bizakodó: reméli, hogy a pálya vonzani fogja a sportolókat, és pár éven belül ki tudnak állítani egy focicsapatot. Elmondta: elindítják a 9-11 éves korosztálynak a Bozsik-programot, és „majd meglátják”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!