szerző:
hvg.hu

Focikupával avatták a magyarcsanádi műfüves pályát, amelynek kialakításába két egyház is besegített.

Műfüves focipályát építettek 30 millió forintból a Csongrád megyei Magyarcsanádon. Az 1500 fős, hátrányos helyzetű településen nagyon örültek neki. Igaz, focicsapat nincs, de az RTL Híradó szerint bíznak abban, hogy majd lesz.

Farkas József polgármester azt mondta: eddig semmilyen sportolási lehetőségük nem volt a község lakóinak. Tornatermük van ugyan, de azt csak az iskolások használhatják.

A műfüves pályát 35 nap alatt építették fel közmunkások segítségével. Még két egyház is összefogott azért, hogy legyen ilyen pálya Magyarcsanádon: a református egyház a pálya helyét biztosította, a katolikus egyház területére pedig a lelátót építették fel.

A községben sok a munkanélküli, alacsony a helyiek képzettsége, kevés iparűzési adó folyik be az önkormányzathoz, mert nincsenek vállalkozások. A pénzhiány miatt nincs focicsapat sem, húsz éve.

A polgármester viszont bizakodó: reméli, hogy a pálya vonzani fogja a sportolókat, és pár éven belül ki tudnak állítani egy focicsapatot. Elmondta: elindítják a 9-11 éves korosztálynak a Bozsik-programot, és „majd meglátják”.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!