szerző:
MTI / hvg.hu

A kézilabdás sajtótájékoztatón jelentette be döntését.

Nagy László visszavonul a válogatottságtól – jelentette be döntését a csapatkapitány a Magyar Kézilabda Szövetség hétfői sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint Nagy azt mondta, néhány hete már beszélt erről Kocsis Mátéval, a kézilabda szövetség elnökével és Novák András főtitkárral.

A válogatottságtól visszavonulása indokáról Nagy azt mondta:

Egyszerűen úgy gondolom, hogy a jobbátlövő poszton Balogh Zsolt és Ancsin Gábor személyében megoldott a helyzet, tovább vihetik a stafétát. Azt a pályafutást kívánom, ha nem jobbat, mint amit én átéltem mind klubszinten, mind a válogatottban.

Nagy László elmondta, tiszta lelkiismerettel bízza rá a két fiatalra a posztot, mert mindketten bizonyítottak klubszinten és a válogatottban is.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke azt mondta, elfogadják a Telekom Veszprém játékosának döntését, és biztosította róla, hogy a közeljövőben bekapcsolódhat a sportág irányításba.

Nagy László klubja, a Telekom Veszprém egyébként hétfőn közleményben tudatta azt is, hogy vasárnap a német THW Kiel ellen 26-24-re megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen eltört Nagy jobb hüvelykujja, így az ujjtörés miatt 4-6 hét kihagyás vár rá. A játékos a meccs vége előtt tíz perccel sérült meg, ennek ellenére a hajrában visszaállt, és gólt is szerzett. 

A 36 éves játékos pályafutása során egyébként Szegeden, Barcelonában és Veszprémben kézilabdázott, 1999-ben mutatkozott be a válogatottban, ahol 199 meccsen összesen 728 gólt szerzett.