szerző:
MTI / hvg.hu

A kézilabdás sajtótájékoztatón jelentette be döntését.

Nagy László visszavonul a válogatottságtól – jelentette be döntését a csapatkapitány a Magyar Kézilabda Szövetség hétfői sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint Nagy azt mondta, néhány hete már beszélt erről Kocsis Mátéval, a kézilabda szövetség elnökével és Novák András főtitkárral.

A válogatottságtól visszavonulása indokáról Nagy azt mondta:

Egyszerűen úgy gondolom, hogy a jobbátlövő poszton Balogh Zsolt és Ancsin Gábor személyében megoldott a helyzet, tovább vihetik a stafétát. Azt a pályafutást kívánom, ha nem jobbat, mint amit én átéltem mind klubszinten, mind a válogatottban.

Nagy László elmondta, tiszta lelkiismerettel bízza rá a két fiatalra a posztot, mert mindketten bizonyítottak klubszinten és a válogatottban is.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke azt mondta, elfogadják a Telekom Veszprém játékosának döntését, és biztosította róla, hogy a közeljövőben bekapcsolódhat a sportág irányításba.

Nagy László klubja, a Telekom Veszprém egyébként hétfőn közleményben tudatta azt is, hogy vasárnap a német THW Kiel ellen 26-24-re megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen eltört Nagy jobb hüvelykujja, így az ujjtörés miatt 4-6 hét kihagyás vár rá. A játékos a meccs vége előtt tíz perccel sérült meg, ennek ellenére a hajrában visszaállt, és gólt is szerzett. 

A 36 éves játékos pályafutása során egyébként Szegeden, Barcelonában és Veszprémben kézilabdázott, 1999-ben mutatkozott be a válogatottban, ahol 199 meccsen összesen 728 gólt szerzett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!