szerző:
hvg.hu

Az MLSZ már most elkezdett körülnézni, hogy ki lehet a német Bernd Storck utódja a magyar válogatott kispadján.

A jelenlegi kapitány sorsáról kedden dönt a szövetség, sokan nincsenek megelégedve a világbajnoki selejtezősorozatban mutatott teljesítménnyel, az utolsó fordulóban a Feröer-szigetek is alig sikerült legyőzni, végül a csoport harmadik helyén végzett a válogatott.

Ismert az is, hogy tíz meccsen tizenhárom pontot gyűjtött a magyar csapat, kikaptunk Andorrától, idegenben ikszeltünk Feröerrel, bravúrra képtelenek voltunk. A Blikk már Storck lehetséges utódjáról ír, szerintük amennyiben távozik az éves szinten 1,7 millió eurót (530 millió forintot) kereső, a szövetségben a sportigazgatói állást is betöltő német, az olasz Marco Rossi (aki a Kispesttel bravúros bajnoki aranyat nyert tavaly) vagy a korábbi válogatott Szabics Imre lehet az utód.

A most a szlovák DAC csapatát irányító Rossi mellett a tapasztalat szól. „Ma értesültem arról, hogy szóba került a nevem, teljesen váratlanul ért, nem számítottam rá. Már az büszkévé tesz, hogy egyáltalán erről beszélnek az emberek. Eddig semmilyen hivatalos megkeresést nem kaptam az ügyben az MLSZ-től. Érvényes szerződésem van a DAC-cal, de nyitott vagyok a tárgyalásra” – mondta a lapnak.

Ha Szabics lenne a befutó, pikáns mellékzönge, hogy őt 2015-ben kirúgta a szakmai stábból Storck, ahová még Dárdai Pál hívta. Opció lehet az is, hogy ha Rossi lesz a kapitány, a most a Sturm Graz pályaedzői feladatát ellátó Szabicsot segítőnek nevezik ki.

Esélyes lehet még kapitánynak a német Leipzig másodedzője, Lőw Zsolt, és a 2012-ben a Videotont Európa-liga-csoportkörbe vezető portugál Paulo Sousa. De kering László Csaba, Bölöni László, Szélesi Zoltán és Herczeg András neve is.