szerző:
hvg.hu

Az MLSZ elnöke azzal indokolta Storck távozását, hogy elfogyott körülötte a levegő.

A Bernd Storckkal kötött szerződés felbontásának nincs külön költsége, ezért a távozó szövetségi kapitány csak a hónap végéig járó díjazását kapja már csak meg a Magyar Labdarúgó Szövetségtől - mondta Csányi Sándor, a szövetség elnöke az mlsz.hu-nak.

Mint arról beszámoltunk, az MLSZ elnökségének keddi ülésén elfogadták Bernd Storck lemondását, aki így közös megegyezéssel távozik.

Csányi Storck távozásáról azt mondta, az Andorra elleni mérkőzés után adtak egy második esélyt a német szakembernek, mert sokat, és másoknál nagyobb sikerrel dolgozott, de Storckkal egyeztetve most mindketten úgy látták, hogy ezt a második esélyt már nem tudja a kapitány kihasználni, mert

menet közben elfogyott körülette a levegő, elveszett a sikerek előfeltételének tekinthető hit, ezért nincs értelme a folytatásnak. Ezt az érvelést ma az elnökség is elfogadta.

Csányi hozzátette, továbbra is nagyra tartja Storck szakmai teljesítményét és a válogatott kiemelkedő eredményeit, és úgy tartja, továbbra is egy olyan munkaszerető, elhivatott emberre van szükség, mint amilyen Storck, aki egyébként az elmúlt évtizedek legsikeresebb szakvezetője volt. "Ezek a sikerek nem vitathatóak el sem tőle, sem a csapatoktól. Mindezzel együtt, az utóbbi időszak eredményei ismeretében egyetértek a távozásával" - tette hozzá.

Az MLSZ elnöke azt is elmondta, Andy Möller Storckkal együtt távozik, de a többiek esetében aki jól dolgozik, azt meg kell becsülni, aki pedig nem, annak nem kínál szerződést az MLSZ. Egyébként jelenleg 23 főállású munkatárs dolgozik a férfi szakágban, ebből a hírekkel szemben mindössze 4 német. Az ő sorsukról az új vezetéssel közösen döntenek majd.

Csányi azt is mondta, ha nem tudnak október 25-ig megfelelő szövetségi kapitányt kinevezni, akkor megbízott kapitányra lesz szükség, amire már korábban is volt példa Egervári Sándor lemondása után. A tárgyalások mindenesetre már a napokban elkezdődnek, és Csányi szerint hamarosan eredmény is várható.

Hozzátette, Bernd Storck eredményei azt bizonyítják, hogy a lehetőségek megvannak a sikeresebb szerepléshez, de ha a klubok és az utánpótlás-akadémiák nem fejlődnek, a magyar játékosok nem tudnak komoly nemzetközi mérkőzéseken szerepelni, külföldi elitbajnokságokban tapasztalatot szerezni, akkor nem reális az előrelépés. "A nehézséget az jelentheti, hogy akadnak tehetségek, de a magyar élvonal csapatai a nemzetközi értelemben az elvárások alatt teljesítenek évek óta, így a hazai bajnokság játékosait nehéz bedobni egy-egy kiélezett nemzetközi meccsre" - értékelt Csányi.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!