szerző:
hvg.hu

Persze az is lehetséges, hogy akárcsak júniusban, most is kap egy újabb esélyt.

Az andorrai fiaskó (1-0) után a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya benyújtotta a lemondását, június 15-én azonban a szövetség elnöksége úgy döntött, nem fogadja el. Indoklásában Csányi Sándor elnök azt mondta, a körülmények, a múltbeli teljesítmény és az, amit Bernd Storcktól a jövőben várhatnak, meggyőzte az elnökséget.

Kedden újra Bernd Storck jövője lesz a téma a Magyar Labdarúgó-szövetségben, az elnökség tagjai délután ülnek össze, hogy meghallgassák a német szakvezető beszámolóját a Svájc elleni idegenbeli 5-2-es vereség és a Feröer ellen (1-0) mutatott gyenge játék miatt.

Azt nem lehet tudni, hogy Storck ezúttal is jelezte-e, hogy kész lemondani – ezt legutóbb is csak Csányi árulta el, amikor bejelentette az elnökég határozatát. (Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a pólószövetség jelenlegi elnöke egy beszélgetésen azt mondta, a német helyében ő így tett volna.)

Lehetséges, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség megválik Storcktól, de nem azonnal, novemberben ugyanis még két felkészülési mérőzés vár együttesére: 10-én Luxemburg, 14-én pedig Costa Rica ellen. A válogatott az után következő meccse jövő márciusban esedékes. Az sem mindegy, milyen feltételekben állapodnak meg a felek, ha szakításra kerül a sor, Storck ugyanis évente bruttó 1,7 millió eurót keres, szerződése pedig 2018 közepéig szól.

Az Index szerint Csányi Sándor sok szakember, köztük Dárdai Pál véleményét is kikérte az elmúlt héten a német szakvezető esetleges utódjáról.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Sport

Storck: Nem álltak mögénk a drukkerek

Nagy nehezen kiszenvedte a győzelmet Feröer ellen a magyar labdarúgó-válogatott a Groupama Arénában, így harmadik lett világbajnoki selejtezőcsoportjában. A meccsen a közönség a szövetségi kapitány távozását követelte, és elmondta véleményét a csapat teljesítményéről is.