szerző:
MTI

Visszatérne a válogatottba, ha meghívót kapna.

A magyar labdarúgó-válogatott volt focistája, a Chicago Fire játékosa az első vendége volt a chicagói magyar főkonzulátus új épületének, ahol Bencsik Zita főkonzultól szerdán átvette az új személyi igazolványát.

A labdarúgó az Egyesült Államokban jelenleg vezeti a góllövő listát, és – mesterhármasa után – őt választották a hét játékosának is az MLS-ben (észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság).

"Az élet megtanított arra, hogy mindenhol be kell illeszkedned, ha sikeres akarsz lenni" – mondta az MTI-nek a 30 éves sportoló, aki viszonylag rövid időn belül otthonosan kezdte érezni magát, ebben segítségére volt, hogy mellette van a családja, két kisgyermeke is. "A hatéves kislányom már beszél angolul" – magyarázta, hozzátéve, hogy a hároméves kisfiának még fel kell zárkóznia a nyelvtanulásban.

Nikolics Nemanja – vagy ahogyan már a chicagói szurkolók is nevezik: Niko – figyeli a magyarországi focivilág fejleményeit. Bernd Storck szövetségi kapitány távozását diplomatikusan kommentálta. "Pozitív gondolkodású ember vagyok, mindenben megpróbálok valami jót találni. Igaz, a világbajnoki selejtező nem sikerült, de Bernd Storck végül is legalább az Európa Bajnokságra kijuttatta a csapatot".

A játékos szerint "új korszak következik", fontos, hogy olyan új szövetségi kapitánya legyen a magyar válogatottnak, aki "munkabíró és karizmatikus". Tippet nem adott, és az eddig felmerült neveket sem kívánta kommentálni. "A játékosok dolga az, hogy játsszanak" – mondta.

Arra a kérdésre, mit tenne, ha az "új felállásban" visszahívnák a válogatottba, habozás nélkül rávágta: "mindenféleképpen igent mondanék!".

A múltról nem akart részletekbe bocsátkozni, de azt elmondta: lemondása a válogatottságról nehéz döntés volt, nem egyik napról a másikra született meg. "Amit a lemondó levélben írtam, az igaz" – tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!