szerző:
MTI

Az észak-afrikai országok a csoportkör utolsó fordulójában váltották meg az oroszországi repülőjegyüket. Már csak hat hely kiadó.

Marokkó és Tunézia labdarúgó-válogatottja is ott lesz a 2018-as, oroszországi világbajnokságon, miután az afrikai selejtezősorozat szombati utolsó fordulójában bebiztosította csoportgyőzelmét.

Az A csoportban Tunézia a záró fordulóban hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent Líbiával, így egypontos előnnyel zárt a második helyezett Kongói DK előtt. Tunézia 2006 után lett ismét vb-résztvevő.

A C csoport rangadóján Marokkó Elefántcsontpart vendégeként nyert 2-0-ra, és négypontos előnnyel végzett a vesztes rivális előtt. Marokkó 1998 után szerepel majd ismét vb-n, míg a legutóbbi három viadalon résztvevő Elefántcsontpart ezúttal lemarad a tornáról.

Nigéria (B csoport), Szenegál (D csoport) és Egyiptom (E csoport) már korábban biztosította csoportelsőségét, s ezzel világbajnoki részvételét.

A 2018-as labdarúgó-világbajnokságra kijutott válogatottak:
    
    Afrika (5 helye van a kontinensnek):
Egyiptom, Nigéria, Szenegál, Marokkó, Tunézia

    Ázsia (4):
Irán, Japán, Koreai Köztársaság, Szaúd-Arábia

    Dél-Amerika (4):
Brazília, Uruguay, Argentína, Kolumbia

    Európa (13+1):
Oroszország (házigazda), Belgium, Németország, Anglia, Spanyolország, Lengyelország, Szerbia, Izland, Franciaország, Portugália

    Észak- és Közép-Amerika (3):
Mexikó, Costa Rica, Panama

    Interkontinentális pótselejtező (2):