szerző:
hvg.hu

A Williams pilótája azt mondta, győzelemmel ért fel számára a megszerzett hetedik hely.

A brazil szurkolók mindig is híresek voltak arról, hogy szívvel-lélekkel buzdítják kedvenceiket, ezt sokszor megtapasztalhatta Felipe Massa is. 2002 és 2017 között összesen 14 alkalommal versenyezhetett hazája közönsége előtt, akiktől tavaly már elköszönt, Nico Rosberg visszavonulása miatt azonban megkeveredtek a dolgok az F1-ben, így maradt még egy évet.

Most méltó búcsúztatást szerveztek neki az interlagosi verseny rendezői, a leintés és a díjkiosztó után őt is felinvitálták a dobogóra, ahol honfitársa, Rubens Barrichello beszélgetett vele, miközben a lelátókról zengett: "Felipe! Felipe!"

Utoljára talán 2008-ban ünnepelték így, amikor néhány másodpercig mindenki azt hitte, ő lett a világbajnok. Hamar kiderült azonban, hogy korai volt az öröm, az utolsó kanyarok egyikében ugyanis Lewis Hamiltonnak sikerült megelőznie Timo Glockot, így az ötödik helyen ért célba, ami elég volt ahhoz, hogy egyetlen ponttal győzzön a végelszámolásban.

Massa most vasárnap – hivatalosan még nem jelentették be, de valószínűleg élete utolsó F1-es versenyén – a hetedik helyen ért célba. Korábbi csapattársával, Fernando Alonsóval küzdött az egész futam alatt, végül fél másodperccel is kisebb előnnyel futott célba a hondás előtt. Tiszteletköre alatt kisfia, Felipe Jr. is üzenetet küldött neki rádión: "Apa, olyan büszke vagyok rád. Bármihez is kezdesz, támogatni foglak. Szeretlek. Ja, és imádtam a rajtodat."

A nagydíj után Massa azt mondta, olyan futam volt ez, amit sosem fog elfelejteni. "Elragadtak az érzelmek, amint beértem a célba. Nagyon nehéz verseny volt ez számomra, olyan, mint a győzelmeim egyike."