szerző:
hvg.hu

Nem lesz magyar játékvezető a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Kassai Viktor az utolsó szűkítés előtt még tagja volt a keretnek, a tíz európai közé azonban már nem került be.

Bár a FIFA hivatalosan még nem közölte a játékvezetők névsorát, több blog is közzétett egy listát, amelyen nem szerepel Kassai Viktor. A magyar szakember a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy csalódott, amiért nem került be a keretbe. Főleg két asszisztense, Ring György és ifjabb Tóth Vencel miatt, hiszen ő Erős Gáborral és Vámos Tiborral Dél-Afrikában már megtapasztalhatta, milyen világbajnokságon mérkőzést vezetni – magyarázta.

Kassai szerint a saját teljesítményük és a nagyon erős európai konkurencia miatt nem sikerült bekerülniük a tízes csoportba. "Tudomásul kell venni, hogy óriási a harc az európai helyekért, és a játékvezetésben nincsenek bérelt helyek a világeseményen" – mondta.

Arra a felvetésre, hogy 2016-ban Franciaországban Európa-bajnoki nyitómeccset vezetett, megkapta a német–olasz rangadót, tartalékként még a fináléban is ott lehetett, hat évvel ezelőtt pedig Bajnokok Ligája-döntőt bíztak rá, azt mondta: mivel sok tapasztalt és jó bíró pályázott erre a tíz helyre, várható volt, hogy egy hiba, hullámvölgy sokat számít. "A teljesítmény a legfontosabb, és őszintén el kell ismernünk, nem voltunk hibátlanok az elmúlt másfél évben, ezért el kell fogadnunk, hogy most nem kapunk szerepet. Nem másban keressük a hibát, kollégáimmal együtt kellően önkritikusak vagyunk a magunk teljesítményét illetően."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!