szerző:
hvg.hu

Második helyen zárta a túraautó-világbajnokság idei kiírását a gyári Honda csapat magyar versenyzője. Ez élete legjobb eredménye.

Az idény utolsó futamán, a Katari Nagydíj főfutamán a nyolcadik lett, így nem sikerült megelőznie a pontversenyben éllovas Thed Björköt Michelisz Norbertnek.

Michelisz így is pályafutása legjobb idényét érte el azzal, hogy 255 pontot gyűjtve második lett.

A magyar versenyző az egy órával korábban elrajtolt első versenyen a 9. helyen végzett, így korábbi 6,5 pontos hátránya 16,5-re növekedett. Csak akkor tudta volna megszerezni a végső győzelmet, ha a második felvonásban legalább a harmadik helyen végez.

A rajtot jól kapta el, a második kör elejére a nyolcadik helyre lépett előre, a kissé beragadó Björköt viszont eddigre visszaengedte eredeti pozíciójába a csapattársa. Michelisz beszorult a volvós Yvan Muller mögé, s nem is tudta megelőzni őt.

A szabadedzéseken még a leggyorsabb volt Michelisz, pályacsúcsot ért el, a csütörtöki időmérőn azonban már technikai hiba hátráltatta, így kiszorult az első tízből. A technikai gondok a versenynapra sem oldódtak meg, mind az első, mint a második futamon gond volt a Hondával.

A vb-címet Björk 283,5 ponttal szerezte meg.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Horn Andrea Sport

Michelisz: 2017 pályafutásom legfontosabb éve lesz

A következő lesz pályafutása legfontosabb éve, amikor a túraautó-világbajnoki cím megszerzését veszi célba a gyári Hondával versenyző Michelisz Norbert. Arról, hogy idén egyetlen ponttal lemaradt a dobogóról, azt mondja, ez csak motiválja. De azért fáj neki, hogy a WTCC-sorozatból távozó Yvan Muller az ő kárára adott búcsúajándékot hondás csapattársának.