szerző:
MTI / hvg.hu

A liechtensteini Tina Weirather nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Lake Louise-i szuperóriás-műlesiklását. A 39. helyen ért Miklós Editet kizárták.

A szám idei világbajnoki ezüstérmese, s szakági vk-címvédője 11 századmásodperccel előzte meg a februári térdsérülése után egyre jobb formába lendülő svájci Lara Gutot. A dobogó harmadik fokára az osztrák Nicole Schmidhofer állhatott fel a szezon első szuperóriás-műlesikló versenyén.

Az összetettben címvédő, s a mostani szezonban is első helyen álló amerikai Mikaela Shiffrin ezúttal ötödikként zárt.

A mezőny egyetlen magyar versenyzője, Miklós Edit ezúttal a 39. helyen ért célba, ám a hazai szövetség tájékoztatása szerint utólag kizárták. Stark Márton szövetségi kapitány elmondta, hogy a síléc kötése alatti emelő magasabban volt a megengedett öt centiméternél, az csíkszeredai születésű versenyző így hivatalosan helyezetlenül zárta a futamot.

"A mai nap nem ment olyan jól a sízés, mint tegnap, valahogy nem kaptam el a ritmust. Gyengén ereszkedtem. Azért zártak ki, mert minimálisan magasabban volt a kötésem, így a FIS szabványoknak nem felelt meg. De az igazat megvallva csodálkoztam volna, ha ma nem történik valami "érdekes"... Igazából elégedettek vagyunk, de ennyi balszerencse után már jó lesz hazamenni” – mondta Miklós Edit a futam után.

A lesiklásban olimpiai hetedik magyar síző közel egy év után tért vissza a mostani hétvégén, ugyanis januárban hatalmasat bukott, és mindkét térdét meg kellett műteni.

Miklós Edit pénteken balszerencsés körülmények között – az amerikai Lindsey Vonn bukása miatt megállították, az újracsúszása pedig már nem is lehetett igazán jó, mivel a havazás miatt sokat romlott a pálya, illetve a léceket nem lehetett újra felkészíteni – nem szerzett pontot, szombaton viszont 14. lett.

A nők világkupa-sorozata jövő pénteken a svájci St. Moritzban egy újabb szuperóriás-műlesikló futammal folytatódik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!