szerző:
hvg.hu

Megkezdődik az egyenes kieséses szakasz a németországi női kézilabda-világbajnokságon. A magyar válogatott nyolcaddöntős meccse 17.30-kor indul.

Görbicz Anitáék az olimpiai ezüstérmes franciákkal játszanak Lipcsében. A Győr átlövője egyébként kihagyta a csehek elleni utolsó csoportmeccset egy térdsérülés miatt, de már újra a csapat és Kim Rasmussen szövetségi kapitány rendelkezésére áll, annak ellenére, hogy még vannak fájdalmai.

A világklasszis szerint már nem foglalkoznak azzal, hogy ennyire erős ellenfelet kaptak a tizenhat között, a saját játékukkal kell törődniük: keményen, összeszedetten védekezni és pontosan támadni. "Nagyon nehéz meccs lesz, de mindent beleadunk" – magyarázta a Nemzeti Sportnak.

Rasmussen úgy látja, együttesének valós esélye van a franciák ellen. "Ez nem az olimpia, akkor nyár van, gyors, szabad a játék sok technikai hibával, és mindenki vidám. Most tél van és hideg, a játék tempója is más. Ettől még a franciáké a világ egyik legerősebb csapata, de ha választhatnék, hogy mikor játsszam velük, a nyolcaddöntőt mondanám."

A dán szerint a tornának ebben a fázisában az ellenfél még sebezhetőbb, el lehet kapni. "Ha csak tízszázaléknyit visszaesnek emiatt, mi meg tudunk javulni húszat, akkor meg tudjuk lepni őket – de ehhez a legjobbunkat kell nyújtanunk" – tette hozzá a kapitány.

A lap felidézte: a két csapat legutóbb a három évvel ezelőtti Európa-bajnokságon találkozott , akkor az ötödik helyért rendezett budapesti mérkőzést a franciák nyerték 26–25-re.