szerző:
hvg.hu

Shane Tusup, aki a férje is az úszónak, itthon marad, túlhajszolta magát.

Szerdán kezdődik a rövidpályás úszó-Eb Koppenhágában, de Shane Tusup nem lesz ott a medence mellett, miközben Hosszú úszik, aki erről azt írta hírlevelében, amit az Index idéz, hogy:

Sokan néznek rám érdeklődő tekintettel, hogy most vajon mi lesz velem. Nem értem őket, ugyan mi lenne? A mai világban egyáltalán nem okoz problémát a kommunikáció két ember között, még akkor sem, ha ezer kilométerre vannak egymástól. Természetesen többször beszélünk telefonon, de profi sportolóként tudom a dolgom. Igen, valóban furcsa, hogy most nincs itt Shane, de tudtam, hogy előbb-utóbb ez megtörténhet, felkészültem, felkészültünk rá. Az utóbbi időben túl sokat dolgozott, kiújult a migrén-problémája, és további kivizsgálásokra volt szüksége. Ha jobban lesz, utánam jön, de nem sürgetem, első az egészség.

Az edző Hosszú mellett két másik Iron Aquatics-versenyzőt, Földházi Dávidot és Dudás Dánielt is felkészítette az Európa-bajnokságra, szeretett volna ott lenni a helyszínen, de nem teheti. „Nagyon régóta küzdök a migrénnel, és most az eddigieknél is súlyosabb, ismétlődő tünetekkel jelentkezett, ezért úgy döntöttünk Katinkával, hogy jobb, ha itthon maradok. Nem akartam, hogy esetleg miattam aggódjon a helyszínen, és ne tudjon a saját versenyére koncentrálni. Mind az ő, mind a fiúk esetében nagyszerűen sikerült a felkészülés, úgy érzem, fizikálisan és mentálisan is készen állnak a feladatra. A közösen kidolgozott programunk garantálja, hogy helyt tudnak állni egyedül is. Természetesen az Eb alatt is tudunk egymással kommunikálni, meghallgatom őket, mit éreznek, miben van szükségük rám, és igyekszem itthonról tanácsokat adni, motiválni mindhármukat.”

Hosszú már a helyszínen, ahol egyébként esik a hó és hideg van, de az úszó már nagyon várja, hogy a elkezdődjenek az edzések a verseny előtt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!