szerző:
hvg.hu

A 25. PDC vb-n Phil Taylor utoljára lép a pódiumra. 16 vb-címe nehezen megdönthető rekordnak tűnik.

Decemebr 14-én kezdődik a 25. PDC darts-vb, és ez lesz az utolsó vb-je a sportág élő legendájának, valaha volt legnagyobb alakjának, a 16-szoros vb-győztes angol Phil Taylornak. Az 57 éves, különleges stílusú Taylor januárban jelentette be visszavonulását, 11-gyel több vb-t nyert eddig, mint az örökranglistán második szintén angol Eric Bristow.

A "Power" becenevű dartslegenda azok között a sportolók között volt, akik 1993-ban szakítottak a British Darts Organisationnel, és megalapították a PDC-t. Ez a váltás forradalmasította a dartsot, világszerte népszerűvé tette és hatalmas bevételt hozott a sportolóknak.

A címvédő a holland Michael van Gerwen, akinek most született meg első gyereke, de esélyes még a többi régi nagy név: Gary Anderson, Raymond van Barneveld, Adrian Lewis vagy Peter Wright. Vannak új kihívók is: az osztrák Mensur Suljovic vagy az északír Daryl Gurney most robbantak be a darts világába.

(BBC)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!