szerző:
hvg.hu

A Puskás Akadémia eddig nem az acélosságáról ismert, mégis itt mondta azt az új kapitány, hogy „jó klubok is kellenek, olyanok, amelyek az Európa-ligában vagy éppen a Bajnokok Ligájában megérik a tavaszt”.

Csütörtök délután a Puskás Akadémián járt Georges Leekens, a magyar válogatott október végén kinevezett szövetségi kapitánya. A nemzeti csapat új trénerének Takács Mihály főigazgató mutatta be intézményünket, ahol szakmai vezetőinkkel is találkozott, olvasható a klub honlapján.

A magyar labdarúgás csak összefogással, szoros szakmai együttműködéssel léphet előre. Rengeteg a tennivalónk, ha el akarjuk érni, hogy mentálisan, fizikálisan is intellektuálisan is a csúcson legyünk. Nagy kihívás ez, sok-sok munka vár még ránk, ha egy jó magyar válogatottat akarunk építeni. Ehhez jó klubok is kellenek, olyanok, amelyek az Európa-ligában vagy éppen a Bajnokok Ligájában megérik a tavaszt, mert minél magasabb szinten játszanak a játékosok, annál jobban fejlődnek. A sikert persze egyedül nem tudom garantálni, a kemény munkát viszont igen. Tudom, hogy a magyarok imádják a futballt, de bármilyen sok csalódás is érte őket, nem szabad elveszteni a hitüket. Nekem van hitem, van tapasztalatom, és van szenvedélyem – ezeket szeretném a magyar labdarúgás szolgálatába állítani, ezért vagyok itt – mondta Leekens.

Takács Mihály, a felcsúti klub főigazgatója vezette körbe, nyilatkozott is:

Nagy örömmel fogadtuk a szövetségi kapitány látogatását: Leekens urat biztosítottuk együttműködési szándékunkról, és kisebb történeti áttekintésen keresztül bemutattam neki a klubot, illetve a stadiont. Akadémiánk hitvallása szerint a múlt ismerete nélkül nem építhetünk jövőt, ezért volt fontos, hogy megtekintse Puskás Öcsi bácsi nálunk kiállított hagyatékát. Az építészeti különlegességeken kívül természetesen a szakmai munkába is betekintést nyert, láthatta, hogy nálunk az akadémiai képzés tökéletesen igazodik a nemzetközi trendekhez.

Megmutatták Leekensnek az „akadémia átalakított futballfilozófiája mentén zajló korosztályos képzést”, a videóelemzést, minden titkot. „Nagyon nyitott ember, és tetszett neki, amit itt látott, úgyhogy azt gondolom, jó munkakapcsolat fog kialakulni közte és a Puskás Akadémia között” – mondta Szalai László, az utánpótlásképzés szakmai igazgatója.

Nagyon örülök, hogy itt lehettem, és annak is, amit láttam. Az infrastruktúra minden igényt kielégít, jó volt hallani, hogy a Puskás Akadémián nem csak máért, hanem a holnapért is dolgoznak. A szakmai vezetés prezentációt tartott az általuk alkalmazott módszerekről, így pontos képet kaptam arról, hogyan dolgoznak itt Felcsúton – úgy érzem, a megfelelő irányba haladnak a dolgok a Puskás Akadémián – mondta távozóban a kapitány.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!