szerző:
hvg.hu

Az úszó már két aranynál tart a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon, de a tárgyalóteremben veszített.

Egy kanadai újságíró, Casey Barrett ugyanis még 2015 májusában azt írta róla a világ egyik legnívósabb szakmai lapjában, a Swimming World Magazine-ban: nem hisz abban, hogy Hosszú csak a kitartó munka miatt lett klasszis, doppingolással gyanúsította meg a magyar úszót.

Hosszú akkor azt mondta, sosem tett ilyet, és teljesen távol áll az ilyesmi tőle. „Nincs az a pénz, hírnév, nincs az a győzelem, ami visszaigazolná: megérte eladni a lelkemet.” Mellé állt az akkori szövetségi elnök, Gyárfás Tamás is, azt írta, "sajnálatos módon sejtetések, sőt, mondhatni vádaskodások jelentek meg", de ezeket "a leghatározottabban vissza kell utasítanunk".

Az ügy a bíróság elé került, a 24.hu azt írja, tavaly nyáron az arizonai bíróság azt állapította meg, hogy Barrett csak a véleményét írta le, elutasították Hosszú keresetét. Fellebbezett, de másodfokon is csak az elutasításig jutott, az indok is ugyanaz volt. Az újságíró nem tényeket sorolt, ez a fajta véleménynyilvánítás pedig belefér.

A magyar úszó Eb-teljesítményéről itt írtunk bővebben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!