szerző:
hvg.hu

Több mérvadó spanyol és nemzetközi forrás szerint is a vébéről való kizárással fenyegette meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a spanyol válogatottat.

A spanyol szövetséget jelenleg  Juan Luis Larrea vezeti, miután Angel Maria Villarnak korrupciós vádak miatt le kellett mondania. Az új választás előkészületei már javában zajlanak, ám az El Pais információi szerint a nemzeti sportbizottság elnevezésű kormányszerv kapcsolatba lépett a szövetséggel, hogy megpróbálja befolyásolni a következő elnök személyét – írja az Index.

Ami közvetlen beavatkozásnak számít, és élesen szembe megy a FIFA szabályzatával. Az ugyanis kimondja, hogy:

"Minden tagszövetségnek önállóan kell intézni az ügyeit, és biztosítania kell, hogy harmadik, külső fél nem avatkozik be ezekbe."

A szabály megsértése felfüggesztést von maga után, ami automatikusan azt jelenti, hogy az adott országot kizárják a FIFA rendezvényeiről, így a 2018-as vébéről is. Hasonló okok miatt a szintén világbajnoki résztvevő Perut is figyelmeztette nemrég a FIFA, míg Kuvait, illetve Pakisztán tagságát az elmúlt években fel is függesztették.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!