szerző:
hvg.hu

A Manchester City belga válogatott sztárja üzleti adminisztráció szakon szerzett egyetemi mesterfokozatot.

Vincent Kompany, kétszeres Premier League győztes, a Manchester City és a belga válogatott csapatkapitánya üzleti adminisztráció szakon szerzett egyetemi mesterfokozatot. Ezzel megelőzte a legnagyobb sztárok többségét.

A focista a BBC-nek azt mondja, talán ennek a „trófeának” a megszerzése volt a legnehezebb számára, hiszen az egyetemi létet soha nem érezte neki valónak. Pedig nagyon fontos szerinte ilyen területen jártasságot szerezni, hiszen pályafutása során is rengeteget tárgyal ügyvédekkel, könyvelőkkel, és nem árt, ha pontosabban érti, miről is beszélnek ők.

Kompany azt mondta, tudta, hogy ez az, amiért anyukája is igazán büszke lenne rá. Ő már ugyan tíz éve elhunyt, de mindig mondta, hogy jó lenne, ha fia az egyetemi pályán is teljesíteni tudna. Ez nagyban közrejátszott abban, hogy elvégezze az egyetemet. De mindenkit arra bátorít, aki valaha is elkezdte, hogy fejezze be tanulmányait, hiszen a felsőoktatás olyan intelligenciára is tanít, amit aztán a futballpályán is kamatoztatni lehet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!