szerző:
hvg.hu

Almássy Kornélt, az MDF volt alelnöke - aki amúgy a Budapest Közút vezérigazgatója és az FTC hokicsapatának elnökségi tagja - a tegnapi Fradi-Újpest hokiderbi után tartott az autója felé. Amíg ott 6-8 a bokorban megbújó "szurkolónak nem nevezhető állat" neki nem esett.

Facebook-oldalán számol be Almássy Kornél volt MDF-alelnök az incidensről, mely a csütörtök esti hokimeccs után érte.

Pedig - mint Almássy posztjában külön megemlíti, nem is a VIP részlegen nézték a meccset - igaz, oda többször is invitálták őket. Azonban az autójukhoz akkor is el kellett volna valahogyan jutni - vonja le a következtetést a Budapest Közút megvert vezérigazgatója.

Privát közösségi oldalán Almássy Kornél úgy írja le az incidenst: a számukra vereséggel végződő meccs után viszonylag hamar eljöttek a vendégszektorból, és a Labdaverő utcában parkoló autóikhoz sétáltak. Már majdnem elértek a kocsikhoz, amikor kiugrott a bokorból 6-8 újpesti "kemény csávó", aki "mocskos fradisták vagytok" kiáltással hármukra támadt. 

Almássy azt is fontosnak tartotta hozzátenni, hogy Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere - aki híres Újpest-szurkoló és egyetemi évei óta személyes jó barátja Almássynak -, amint értesült az eseményről, rögtön elnézést kért tőle és sajnálatát fejezte ki. 

Almássy azt is megemlíti posztjában, hogy a magyar hokinak ilyen teltházas Fradi-Újpest meccsekre van szüksége, hiszen ez adja a hazai hoki sava-borsát. Szerinte a meccs közbeni szurkolói szidalmazás, anyázás belefér, azonban az már nem, hogy a meccs után néhány „szurkolónak nem nevezhető állat” az ellenfél drukkereinek levadászásába kezdjen.

Ezért arra kéri a szurkolókat, hogy jöjjenek el minél többen a január 5-ei visszavágóra, de csak a pályán legyen visszavágás, azon kívül ne akarjon senki revansot venni.