szerző:
MTI

A Buffalo Bills 17 sikertelen szezon után ismét bejutott a rájátszásba az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A Buffalo vasárnap 22-16-ra győzött a Miami Dolphins otthonában az alapszakasz 17., utolsó fordulójában, de a továbbjutásához az is kellett, hogy a Cincinnati Bengals nyerjen a Baltimore Ravens ellen. Az izgalmakat fokozta, hogy a Cincinnati az utolsó percben fordított. Az akciót így ünnepelték a Bill játékosai.

When your squad makes the playoffs for first time in a while... #BillsMafia #PFZ #buffalove

Stephen Hauschka (@stephenhauschka4) által megosztott bejegyzés,

A New York állambeli klub 1999-ben szerepelt legutóbb a rájátszásban, a wild card-körben pedig a Jacksonville Jaguars lesz az ellenfele.

A Los Angeles Rams 2004, a Jacksonville 2007, a Tennessee Titans pedig 2008 után került ismét az egyenes kieséses szakaszba.

A Cleveland Browns 16 vereséggel, nyeretlenül zárta az alapszakaszt, az NFL történetében második alkalommal történt ilyen.

Az alapszakasz végén két csapatnál is bejelentették, hogy menesztik a vezetőedzőt: Jack Del Rio az Oakland Raiders, Chuck Pagano pedig az Indianapolis Colts éléről távozik. Néhány órával később aztán a Detroit Lionsnál Jim Caldwellnek, a Chicago Bearsnél pedig John Foxnak köszönték meg a munkát.