szerző:
hvg.hu

Kubatov Gábor évértékelő beszédében azt mondta, az osztrák élcsapatok költségvetésével már összejöhet az előrelépés a focicsapatnak. Ehhez a jelenlegi 14 millió eurós költségvetést kellene megduplázni szerinte.

Kubatov Gábor a Ferencváros elnöke a hagyományos szilveszteri vacsorán értékelte a klub szakoszályainak teljesítményét, így természetesen a férfi futballcsapat teljesítménye is szóba került. Az elnök szerint  jó döntés volt, hogy Thomas Dollt a rosszabb eredmények után is hagyták dolgozni, és továbbra is azt várják a szakembertől, hogy nemzetközi kupacsapat váljon a a keze alatt a klubból.

Azonban Kubatov szerint ehhez még több pénz kell: utánpótlással együtt jelenleg 14 millió euró a fociszakosztály költségvetése, ezzel szemben egy osztrák élcsapat például 25 millióból gazdálkodhat – írja a Nemzeti Sport.

"Fel kell emelnünk a költségvetésünket, újabb szponzorokat kell bevonni, hogy elegendő pénzünk legyen a nemzetközi szerepléshez" – mondta az elnök.

Az évértékelőn Kubatov beszámolt a Fradiváros néven induló projektről, melynek részeként négy medencét, egy multifunkcionális sportcsarnokot (főleg a kézilabdázóknak és koncerteknek) és egy jégpályát húznak fel. "A pénz jelentős része a rendelkezésünkre áll már, három-négy év alatt véghezvihető a projekt” – árulta el az elnök.

Mint ismert a Ferencváros legutóbb az Európa Liga második selejtezőkörében maradt alul a dán Midtjyllanddal szemben, 7–3-as összesítéssel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
HVG Sport

Luftot rúgtak: a magyar foci gyalázatos esztendeje

Lehet azt mondani, hogy ebben az országban mindenki ért a focihoz, és mindenki csak a rosszat látja, pedig előttünk valósult meg a csoda. De hát nem. Nem kommentálunk, csak számokat mutatunk. A teljes és pontos képhez ennél több nem is kell.

Dercsényi Dávid - Mizsur András Itthon

Magyar foci: az elégetett milliárdok ellenére előz minket Albánia és Macedónia

Csütörtök este újabb brutális sallert kapott az állami pénzekkel zsírosan tartott magyar foci. A Videoton kiesésével újfent bebizonyosodott, hogy egy pazarló, visszás és eredménytelen rendszert épített ki az Orbán-kormány. Mindeközben az olyan korábban lesajnált országok is megelőzték Magyarországot, mint Albánia vagy Macedónia. Orbán Viktor szerint viszont számunkra ez az élet.