szerző:
hvg.hu

Piros Zsombor nem tudta megismételni a jó teljesítményét, simán kapott ki Új-Kaledóniában, Fucsovics Marcinak kevés hiányzott, öt meccslabdája ellenére kikapott.

Egyik magyar férfi teniszezünk sem tudott ma nyerni, Fucsovics Márton öt meccslabdáról kapott ki, a fiatal Piros Zsombor pedig a simán. Utóbbi tegnap még nagy bravúrral legyőzte a világranglistán 56. Julien Benneteau-t az új-kaledóniai Noumea városában zajló 75 ezer dolláros összdíjazású tenisztornán, ma viszont 6-4, 6-3-ra kikapott a 201. amerikai Noah Rubintól.

©

Fucsovicsnak amennyire nehezebb ellenfele volt a világranglista 41. Benoit Paire személyében, annyival volt közelebb a győzelemhez: öt meccslabdáról kapott ki. Az indiai Púnában zajló, 501 ezer dollár (130 millió forint) összdíjazású keménypályás, 250-es férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében 6-4, 6-7, 7-6 arányban vesztette el a meccset a magyar teniszező.

A döntő szettben az MTI szerint Fucsovics remekül állta a sarat Paire ellen, majd 5:4-nél három meccslabdához jutott. Ezeket riválisa kétséges - és a magyar által vitatott - adogatásokkal hárította, aztán 6:5-nél nem tudta kiszerválni a mérkőzést, pedig két labdája is volt hozzá. A találkozót lezáró tie-breakben már két fáradt játékos szállt szembe egymással, Fucsovics további két meccslabdát elpuskázott, ellenfele azonban a harmadikját már kihasználta, így 3 óra 4 perc elteltével ő ünnepelhetett. Fucsovics érthető csalódottsággal nyilatkozott Facebook-oldalán: "Fáradtan, mérgesen, kicsit csalódottan már a szálláson vagyok. Sajnálom a mai vereséget, mert a kezemben volt (a mérkőzés). Sajnos nem tudtam teljesen kizárni a külső körülményeket, és talán kicsit agresszívabb is lehettem volna a meccslabdáknál" - értékelt a magyar teniszező, kifejtve, hogy ellenfele nagyon ritmustalanul játszott, és nehéz volt nyugodtnak maradnia. "Ebből is tanulni kell, ami viszont biztató, hogy a nagyon kemény időjárási körülmények ellenére is egész jól bírtam fizikailag."

Babos Tímea a Shenzeni WTA tornán hajnalban lép pályára a román Irina Camelia Begu ellen, ő javíthat a magyarok mérlegén.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!