szerző:
hvg.hu

Az Arsenaltól nehéz szívvel elváló Thierry Henry 2012-ben néhány hétre ismét visszatért egykori klubjához, és azonnal felejthetetlenné tette a mérkőzést.

Valószínűleg kevés olyan aktív futballista létezik a világon, aki úgy léphetett pályára (egykori) klubja stadionjában, hogy az aréna előtt már ott áll a felavatott szobra. A világ- és Európa-bajnok Thierry Henrynak azonban megadatott ez a lehetőség, az Arsenal Leeds United elleni 2012-es mérkőzése azonban mégsem ettől maradt emlékezetes egy életre.

Henry még 2007-ben szerződött az Arsenaltól a Barcelonába, ahonnan végül az amerikai bajnokságba, a New York Red Bulls csapatához ment el "levezetni". A francia játékos onnan tért (ha csak néhány hétre kölcsönbe is) vissza az Arsenalhoz, amikor 2012. január 9-én a Leeds United elleni FA-kupa mérkőzés 68. percében becserélte őt Arsène Wenger.

A szurkolók hangján már akkor hallani lehetett, úgy fogadták őt, mintha soha el sem hagyta volna az Arsenalt, Henry pedig becserélése után 10 perccel gondoskodott róla, hogy emlékezetes maradjon a mérkőzés.

A bedobás után Alex Songhoz került a labda, aki bepasszolta azt a védők mögé, Henry pedig ugyanazzal a mozdulattal mozdult el, majd lőtte ki a jobb alsó sarkot, ahogy azt tőle a szurkolók is megszokhatták.

A stadion több tízezer szurkolója egy emberként ugrott fel a gól után, Henryra pedig minden érzelem rá volt írva.

A mérkőzés után a szurkolók őt választották a meccs emberének – amit valószínűleg akkor is megtettek volna, ha egy pillanatra sem lép pályára, a szavazást ugyanis végig ő vezette.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!