szerző:
hvg.hu

A síző három hét múlva állhat rá sérült jobb lábára. Biztosan kihagyja a dél-koreai olimpiát.

"Sokkal nehezebb feldolgozni a mostani sérülést, mint a tavalyit, de jól érzem magam, a műtét jól sikerült" – mondta Miklós Edit azután, hogy megoperálták a jobb térdét. Ahogy megírtuk, szombaton a Bad Kleinkirchheimben megrendezett világkupa-forduló szuperóriás-műlesiklás számában bukott.

A síszövetségnek azt nyilatkozta, nagyon tetszett neki a pálya vezetése, de buckás- jeges volt, és többször is preparálni kellett a verseny alatt. "Az volt a cél, hogy hozzászokjak a szuper-g verseny alatt, és egy kontrollált menettel akartam menni. Ahol elvitte a lábamat a hó, ott voltak gondok a pályával. Fontos, hogy nem rásérültem a korábbi sérülésre, az én szememben ez egy új sérülés" – magyarázta.

Azt is elmondta, hogy nem volt nagy fájdalom a térdében, mielőtt megoperálták, ezért abban reménykedett, hogy csak a belső szalag sérült. Kiderült azonban, hogy a keresztszalag is károsodott.

A bevatkozás után Facebook-oldalán videóban mondta el, mi történt vele: "Az elülső keresztszalagom elszakadt, azt pótolták egy más szalaggal a combom hátsó feléből. A belső szalag is elszakadt, azt viszont össze tudták varrni. A külső és belső meniscus (a combcsont és sípcsont között található, félhold alakú, rugalmas porszövet – a szerk.) is ki volt fordulva, azt visszarakták a helyére. Az első tíz napban 15, azután harminc kilogrammal terhelhetem, három hét után pedig teljesen ráállhatok. Ez sokkal kisebb sérülés, mint a múltkori, így sokkal könnyebb lesz a felépülés is."

Az biztos, hogy a sízőnek ki kell hagynia a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpiát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Sport

Miklós Editnek szalagszakadása van, de nem biztos, hogy megműtik

A magyar szövetségi kapitány szerint Miklós Edit nem ájult el a rosszul sikerült szuperóriás-műlesiklás után, valamint a bal lába sértetlen maradt. A jobb lábát megröntgenezték a villachi kórházban, és a sportoló orvosa dönti el, hogyan tovább, szükség lesz-e műtétre.