szerző:
hvg.hu

Az FC Nantes és a PSG meccsén történt szürreális jelenetet már több millióan látták.

Meglehetősen furcsa pillanatoknak lehettek szemtanúi az FC Nantes–PSG mérkőzését követők: az egyik percben hatalmas iramot diktáló Diego Carlos érintőlegesen ütközött a bíróval, aki a földet érést követően még megpróbált "odapiszkálni", valószínűleg bosszúból. Ám ami ezután jött, az végképp érthetetlennek tűnik.

Tony Chapron bíró hezitálás nélkül piros lapot adott Carlosnak, így az előzőleg kiosztott két sárgával gyakorlatilag megpecsélte a labdarúgó további sorsát.

A bizarr jelenet világszerte heves indulatokat váltott ki. A Nantes elnöke, Waldemar Kita hat hónapnyi eltiltást kért Chapron ellen.

"20 SMS-t kaptam aznap. Gyakorlatilag a világ minden tájáról üzentek, hogy ez a játékvezető egy vicc. Ilyet még nem láttam. Piros lapot adunk egy játékosnak, aki nem tett semmit? Hol vagyunk?" – fakadt ki Kita az egyik lapnak a Dailymail beszámolója szerint.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!