szerző:
MTI

Fucsovics Márton – Nisioka Josihito oldalán – kikapott a férfi párosok versenyének első fordulójában a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A magyar–japán kettős várólistás volt, de miután az orosz Danyiil Medvegyev, Jevgenyij Donszkoj duó visszalépett, lehetősége nyílt a játékra. A szerdai ellenfél a Bob Bryan, Mike Bryan kettős volt. Az idén áprilisban már 40 éves ikrek a tenisztörténelem legendás alakjai közé tartoznak, 16-szoros Grand Slam-bajnokok – ebből hatszor győztek Melbourne-ben – és olimpiai aranyérmük is van. 

Fucsovics Facebook-oldalának beszámolója szerint a magyar, japán alkalmi kettős tisztesen helytállt, megnyerte az első szettet, majd a másodikban is tartotta a lépést, olyannyira, hogy 4:4-nél, a Bryan fivérek adogatásánál 0:40 volt az állás. Végül nem jött össze a brék, amivel a következő játékban a mérkőzésért adogathattak volna Fucsovicsék. Az amerikaiak a döntő játszmában kerekedtek egyértelműen felül, és 1 óra 55 perc alatt nyertek. 

Fucsovicsnak ugyanakkor – aki kedden egyesben továbbjutott az első fordulóból – ezzel már párosban is van már főtáblás Grand Slam-meccse. 

Eredmény:

férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Bob Bryan, Mike Bryan (amerikai, 6.) – Fucsovics Márton, Nisioka Josihito (magyar, japán) 5:7, 7:5, 6:1

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!