szerző:
hvg.hu

Tudja, miért lett közügy a házasságuk válságából.

Soha nem szerzett még annyi érmet világbajnokságokon, mint a budapestin, a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon pedig minden számban győzött, ahol elindult – emlékezett vissza pályafutása legeredményesebb évére Hosszú Katinka a Mol-csapat honlapjának adott interjúban.

A Világkupa-sorozat új szabályai miatt azonban hiányérzete van, mivel azok értelmében csupán négy egyéni számban indulhatott fordulónként. Összetettben nem is ő nyert, hanem a svéd Sarah Sjöström. "Szabályt hoztak ellenem, nem nyerhettem" – magyarázta a háromszoros olimpiai bajnok.

Hosszú arról is beszélt, hogy 29 évesen mi a legfontosabb számára: már nem a fejlődés, hanem a forma szinten tartása. És a motiváció megtalálása. "Nem elég, hogy mindenki téged akar megverni, de te is annak tudatában készülsz, hogy te vagy a legjobb abban, amit csinálsz, így extra motivációt kell találnod a mindennapokhoz. Erre törekszem" – magyarázta.

Elárulta azt is az úszó, hogy utódját Késely Ajnában látja, szerinte a magyar úszósport számára fontos, hogy az ő fejlődése töretlen legyen.

©

Magánéletének sokakat foglalkoztató válságáról szólva azt mondta, nem örül neki. Tisztában van ugyanakkor azzal, hogy mindez az elmúlt években kialakított életformájuk miatt lett közügy. Leginkább pedig az zavarja, amikor a lapok valótlanságokat vagy féligazságokat írnak.

"Sokan mondják, hogy ha többet nyilatkoznék, akkor kevesebbet pletykálnának, de van rá egy fogadásom, hogy ez nem így lenne, úgyhogy inkább csendben maradok" – jegyezte meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!